~

       Ştiu că suntem sinucigaşi apărându-i pe imigranţi. Ştiu. Ştiu că suntem sinucigaşi.
       Odată sosiţi, structuraţi în câteva generaţii, aceşti islamici delicaţi nu vor contesta deloc valorile dreptei. Se vor înţelege perfect cu intrepizii liberali, cu conservatorii, cu reacţionarii desigur, întotdeauna. Vor găsi repede că se înţeleg de minune pe toate temele, căci au aceeaşi Weltanschauung.
       Pe noi ne vor contesta. Ideile ‘stângii’ le vor anula, cu codurile lor civile ‘sharia’ şi cu structurile lor obsesional tradiţionale. ‘Libertate’, ‘egalitate’, ‘emancipare’, celelalte pasiuni recente, idei orfane care n-au în lume mai mult de două secole, ele sunt ţinta, nicidecum, vreodată, idealurile conservatoare.
       Şi tocmai noi, astăzi, îi apărăm, ba suntem singurii care le apără drepturile. Dreapta conservatoare îi respinge din sentimentul concurenţei; ea ar fi în fapt încântată de o societate islamizată; îi invidiază în taină. Asta ar resuscita aventura creştină, ar crea pungi de rezistenţă etc. Iar noi – îi apărăm şi le facem loc, ştiind că ideile noastre, de 200 de ani, sunt singurele lor ţinte, adevăratele viziuni occidentale pentru care detestă Occidentul, singurele care vor cădea victimă.
       Un tip de stânga e un sinucigaş. Militează pentru drepturile femeii, apoi pentru venirea oamenilor care o vor circumcizia şi-i vor fixa un sac pe cap. E pentru laicitate şi invită obscurantismul, apărându-l. Umorul contradicţiilor noastre este colosal, suprem. După toate sondajele, peste 70% dintre oamenii din toată lumea musulmană, indiferent de meridian sau cultură, sunt azi, la momentul vorbirii, de acord cu codul sharia. Se uită la televizoare cu LCD şi aprobă codul sharia. Folosesc mobilul, automobile, antene parabolice, şi suspină după sharia. Venind, petrec aici o generaţie, două, trei, şi sunt 80% de acord cu codul sharia; săraci, bogaţi, clasă medie, explicaţiile sociologizante cad. Cu cât sunt mai multe generaţii, cu atât sunt mai radicalizaţi, proces invers adaptării: prima generaţie e cameleonică, a doua ezitantă, a treia recuperează Evul întunecat. Sperăm că va fi altfel; doar sperăm; căci ne spunem că nu se poate să nu fie altfel. Temeiul pentru care sperăm – mister. Strângem pumnii şi sperăm, privind orizontul. Toate astea seamănă a rugăciune.
       Suntem oare inconştienţi? Da, poate că suntem. Lor, dreapta le convine splendid. Dreapta e cea care, economic, vrea migraţia masivă, pentru un dumping economic şi social uriaş şi dividende sporite în Seychelles, ea i-a adus aici, doctrina ‘no borders’, mondialistă, e a ei. Nu noi, stânga, am gândit imigraţia: este show-ul dreptei. Mână de lucru nouă, pentru a sparge achiziţiile sociale costisitoare ale celei vechi; imigraţia, eficace ‘armată de rezervă a capitalului’. Cred că îşi râd homeric de noi, de naivitatea noastră, văzându-ne cum ajutăm la împlinirea proiectului lor, cum organizăm comitete de primire cu pancarte ‘Welcome’, centre de ajutor şi îi numim pe cei care se înpotrivesc ‘rasişti’. Pereţii palatelor puterii răsună în anii aceştia de râsul lor colosal, căci ne-au instrumentalizat în chip ideal. Tot ce urăsc în mod egal cele două părţi, cele două modele de civilizaţie, cele două drepte conservatoare de confluenţă Nord şi Sud, sunt în fapt ideile stângii, post-Luminile. Asta e ce le-a tulburat lumea şi trebuie retezat. Au o alianţă obiectivă. Umorul nostru este sublim.
       Poate că vrem să murim. De unde ştim că, în adâncul conştiinţei sale, omul de stânga contemporan nu vrea de fapt să moară? Am propus un sistem istoric, în mare el a eşuat: poate că inconştient ce ne dorim este să ne organizăm dispariţia. O stângă în ‘pulsiune de moarte’. Organizând un casting istoric, suntem în căutarea călăului eficace; populaţiile migratoare din Sud sunt invitate să participe.

IMG_20150505_1317321

Anunțuri

~ de soirs pe 27 Decembrie 2015.

6 răspunsuri to “~”

 1. Am observat ca identificati, insistent, luminile si ratiunea cu stanga sociala. Este un abuz, universalismul nu a fost inventat de stanga sociala (inexistenta, in realitate, in timpul revolutiei), no way. Disputa cu privire la merit care separa traditional stanga sociala de liberalism nu a fost vreodata transata in favoarea stangii prin vreun argument ‘rational’. Iar empiric, experienta istorica a socialismului real…nu e cazul sa continui.

  La fel este transferul culpei pentru migratie exclusiv la dreapta. Tot ansamblul de privilegii care au permis in ultima instanta insertia masei afro-asiatice, cu drepturi egale, in tesutul social francez, este opera stangii (chiar dumneavoastra admiteti partial asta). Conservatorii, de exemplu Pasqua in 1990, au incercat de fapt limitarea fenomenului, pentru ca ulterior legile sa fie abolite de socialistii lui Jospin. Si nici macar nu au fost abolite in numele universalismului, ci pentru cel mai meschin calcul electoral. Stanga franceza si de aiurea a inradacinat migratia non-europeana in Europa nu in numele universalismului, ci pentru largirea propriei baze electorale, acesta a fost intotdeauna scopul. Nu intamplator primariile comuniste (de exemplu Garges-les-Gonesse, pe care o stiu personal) sunt aproape intotdeauna tinta desantului afro-asiatic.

  Pentru asta, si nu pentru fanteziile egalitare mult clamate ar trebui expulzati la pachet impreuna cu ei (si cu industriasii care au pus umarul la aceasta invazie patricida).

  • Dacă vă scapă că Giscard a început imigraţia masivă în anii ’70, cu legile ‘regrupării familiale’ (orice imigrant putea să-şi aducă şi 20 de membri ai familiei), iniţiată de el şi continuată de Chirac ca prim-ministru, nu pierdeţi timpul citind acest jurnal sau altele.
   Imigraţia e afacerea dreptei liberale. Este o afacere a ei în dublul sens economic şi moral. E singura care se bucură de noua forţă de lucru. Pentru ea nu contează un muncitor alb, mulatru, negru sau galben, creştin sau musulman, indian sau eschimos. Contează că acel muncitor, odată sosit, e dispus să muncească pe trei sferturi sau chiar jumătate din cât îl plăteai, până ieri dimineaţă, pe muncitorul autohton, cu drepturile lui bine stabilite, cu concediile şi asigurările şi grevele şi sindicatele lui. Nu ştiu dacă puteţi comprehenda acest calcul economic simplu, care te trimite din călduţul arondisment 6 în toridul Caraibe, din apartament în vile (ei bine, la plural), şi din ‘înstărit’ în ‘bogat’ pe parcursul unei singure generaţii. Întrebaţi-i pe cei din MEDEF, asociaţia patronilor din Franţa, vă vor da curbele de dezvoltare pe ultimele decenii. Dar el e raţionamentul oricărui burghez cu două ore de curs de marketing. Nu există nuanţă imaginabilă în privinţa responsabilităţii istorice directe – sau a autoratului – dreptei în imigraţia masivă din ultimii 40 de ani în Europa.
   Cât despre Lumini, sunt singura aţă în care se mai ţine stânga. Singurul lucru pe care dreapta îl urăşte cu adevărat. Pe toate celelalte se poate înţelege cu noi. Evitaţi detaliile.
   Important, veţi fi de acord, este să nu provoci plictiseală, care e greu suportabilă. Toate celelalte sunt mereu ok.

 2. Ma tem ca Andrei are dreptate. De dragul dramatizarii v-ati pus din nou ochelarii de cal ideologici, diabolizand pe unii si martirizand pe altii. Pacat!

 3. Important, veti fi de acord, este sa nu incerci sa fii condescendent, in special atunci cand faci, de fapt, speculatie sau slogan emfatic (singura ata in care se mai tine stanga). Insa, bineinteles e jurnalul dumneavoastra. Seara frumoasa.

  • Aveţi dreptate.
   (Plictiseala, totuşi, uf… voltairian vorbind, ţin încă un pic la argumentul ăsta literar.)

 4. Nu ma intereseaza cine a inceput , dreapta sau stanga , problema exista si nu are , cel putin pentru moment, o rezolvare .Dreapta , stanga , nu sunt decat niste cuvinte care nici macar nu mai ascund gramada de oportunisti .Este vorba doar despre natura umana.Atat , din nefericire . Si asa a fost mereu .
  Pentru descretirea fruntilor , observati va rog cum fetele astea cantacioase de pe la noi au bagat repede repede unul doua cantece de inspiratie orientala .Cred ca o sa devina obligatoriu in contractele pe care le semneaza.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s