~

       Avion prăbuşit într-un atac. Ziarele de a doua zi: ‘Care e cel mai sigur loc dintr-un avion’, cu schiţe de detaliu şi studii tehnice.
       Aparatul, pulverizat fără niciun supravieţuitor.

       Ai impresia că oamenii vor să audă un singur lucru: nu că totul are sens sau că Lumea de apoi există, ci că sunt nevinovaţi. Nu există şi nu cunosc niciun ins vinovat în mod real de ceva.
       C., căruia, plimbându-se cu un amic psihiatru pe aleile unui ospiciu din Sibiu (?), i-a fost prezentată o pacientă care repeta continuu: Ich will meine Ruhe haben.

       Libération: În Austria, rapelul neîncetat la ‘ceasurile cele mai sumbre ale istoriei’ nu mai are efect. – Nici în restul Europei sau America nu mai găseşti vreo sperietoare eficientă. Hitler însuşi dacă ar veni, prima zi la mitingul său ar fi senzaţie; a doua zi lumea ar căsca şi ar rămâne acasă. Într-atât au fost epuizate, până la mucegai şi scorojirea pereţilor, discursul blamării morale şi referinţa la trecutul negru repetabil. (Îi înţeleg pe moralişti, nu au nimic în afară de asta; sunt realmente cele mai sterile, mai triste figuri imaginabile, azi.)

Reclame

~ de soirs pe 26 mai 2016.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s