~

void0

       Aceşti cretini care sunt clone ale unei clone dintr-un film cu ‘motociclişti’ din anii ’70, aceşti ‘rockeri’ maimuţărind cu ‘festivaluri’ un gen mort certificat şi îngropat de 30 de ani, aceşti mici idioţi albi cu părul ‘jamaican’, în funii, clone ale unei clone de Bob Marley wannabe, aceşti burghezi care-şi dau copiii la şcoala de rebelitudine pentru tâmpi cu instalaţie de tobe în garaj, aceşti ‘rapperi’ cu şepci întoarse care se scălămbăie cu gesturi largi şi ‘yo’-uri fumate de 40 de ani bătuţi pe muchie, aceşti artişti care imită ‘instalaţii’ de 50 de ani, velvet-underground-uri şi andywarhol-uri la care Warhol ar fi vomitat, această epocă emasculată, de copy-paste şi fake absolut, care-şi stoarce ultimele picături ale lipsei de originalitate din trecutul apropiat şi e incapabilă să creeze măcar umbra a ceea ce se făcea acum câteva decenii curent şi în masă.
       Nu e chiar uşor, ca plictiseală, să trăieşti timpuri de interval, la dracu. Nu e vreo plimbare de duminică.

~ de soirs pe 4 Iunie 2016.

2 răspunsuri to “~”

 1. S-ar putea să nu vă uitați unde trebuie.
  Bănuiesc că au existat întotdeauna clone (cel puțin de când aveau ce să cloneze) dar au fost consemnate cel mult ironic. Poza e o secțiune printr-o zonă neinteresantă a trunchiului.
  Lucrurile nemaintâlnite se întâmplă în altă parte, aici, în adesea disprețuita rețea. Se zice că înțelegerea omului e liniară, e greu să-ți imaginezi grosimea unui ziar împăturat de o sută de ori etc. La fel, e greu să-ți imaginezi impactul nemaiîntâlnit al digitalului asupra vieții (faptul că e un clișeu groaznic nu-l împiedică să fie un adevăr). De la războiul lui Jacquard încoace ziarul se împătură o dată la trei ani: densitatea de integrare se dublează. Ce-are asta a face cu câțiva copii bătrâni și lipsiți de imaginație?
  Lucruri nemaiîntâlnite se petrec în minele de bitcoin, în forumuri și grupuri obscure, în deepweb, pe /b/ și /r9k/, suficient de serioase încât unii să ucidă și să moară pentru determinanți altădată de neînțeles.
  Suprimați marile surse de bruiaj, primele pagini din google, facebook, reclame etc. și vă veți afla în fața unui spectru vast de preocupări, idei, lucruri proaspăt gândite sau făcute, incomparabile cu restul istoriei umane. Desigur, există și mult gunoi. Dar există și filtre, har domnului.

  • Imi spuneti deci ca tehnologia o sa suplineasca saracia creativa, sau o s-o reorienteze.
   Intuitiv, imi dau seama ca o sa vina altceva, nemaivazut. Se simte. Ca suntem doar intr-o fundatura provizorie, ca urmeaza sa tasneasca altceva si ca n-ar trebui sa te preocupe anii imitatiei.
   Uneori te enervezi ca vietile noastre se petrec acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s