~

       Actorul Codrescu: Sorana Ţopa, la care se adunau pentru agape ‘spirituale’, cu Sadova etc., le scria în fiecare an câte o piesă, despre iubire, moarte, renaştere etc.
       De ce au fost cu toţii mistici, în anii ăia. Ce lume bizară. Ce sclavi suntem epocii noastre; cât de puţin din noi e centrat. Ce s-a întâmplat cu oamenii ăştia se putea întâmpla altfel? Mă gândesc la toate angajările lor – fascism, protocomunism etc. Puteau fi altfel? Aveau în minte numai Ifigenii, limbajul lor era bombastic, ridicol… Puteai fi altfel dacă te năşteai în anii ’20?
       Ce porcărie. Trebuie să fugi de epocă. Să fugi de tot.

~ de soirs pe 23 Septembrie 2016.

Un răspuns to “~”

  1. Protocomunism … – intuiesc la ce va referiti. Dar unii au scapat de toate acestea, nu au fost nici, nici, nici, nici. Nu s-au rugat pentru un anume frate. Nu au purtat camasa de o anumita culoare. Nici in mistica nu s-au refugiat. Exista, asadar, „solutii”. E adevarat – nu accesibile oricui.

    Daca esti scriitor, nu ai cum sa fugi de epoca. Este un continut de care nu poti sa scapi. Si nici nu vrei. Exista o referentialitate necesara. Inevitabila.

    Aceasta nu inseamna ca ultimul dumneavoastra rind imi e strain. Nu imi este. Dar cum sa o faci? Dincolo de expresie. Si dincoace … – in epoca ulterioara lui Zweig si Cioran (epoca de care tot fug si nimeresc in alta parte. unde?)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s