~

       Finkielkraut: ‘Dacă imigraţia nu e încetinită, va urma supunerea [în faţa islamului] sau războiul civil’.
       Pariez pe al doilea. Toată istoria Franţei e făcută din războaie civile (Marx), aşa s-a plămădit ea. Alungându-i pe englezi, pe protestanţi, pe germani, amuţindu-i pe vendeeni, pe burghezi şi aristocraţi în Comună etc.: mereu, un centru a alungat periferia care avea pretenţie de Centru. Recentrarea centrului, destinul ei. Înainte mă gândeam: cinci ani, va veni în cinci ani. Sau dacă nu, populaţii arabo-musulmane întregi, într-un mare curent de ‘come back’, se vor întoarce în ţările arabe etc. părăsind în cea mai mare parte Europa, în timp ce noi ne vom blama ani de-a rândul, din manuale până în folclor, pentru ‘reconquista’ asta şi pentru eşecul acestei imigraţii gândite, în anii ’70, de burghezia suprabogată în căutare de sclavi, ca soluţie economică şi demografică.
       Nu se va termina fără o fractură, fără un ‘clear cut’. Musulmanii apelează la toate trucurile din manual, sistematic, numai să nu cedeze ‘integrării’. Acumulare implacabilă, înaintând spre punctul de rupere.
       N-au refăcut zidul cu urmele gloanţelor de când i-au alungat pe nemţi, pentru a nu uita. Peste tot în centru sunt plăcuţe cu combatanţi căzuţi în ultimele zile ale războiului, oricât de mărunţi, un vânzător, un student, un croitor care a luat arma.
       Nu ştiu de la ce va porni, nu de la un atentat, probabil de la o bagatelă. ‘Din ce s-au luat? Nimeni nu mai ştie.’ Va fi undeva între urât şi groaznic.
       După toată probabilitatea în timpul vieţilor noastre; putem doar conta că va înainta încet, până acolo.

img_20170110_154321

Reclame

~ de soirs pe 12 februarie 2017.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s