~

       Politica nu e o meserie, e un mandat.
       Celor care te asurzesc cu profesia de politician, cu tradiţia ei, cu şefii politici din interbelic candidând din tată-n fiu şi predându-li-se cunoaştere (constând în ce anume, mister impenetrabil de la Platon încoace), cu ‘dinastiile’ politice (aparent se pronunţă cu o sclipire de admiraţie în ochi şi capul înclinat uşor pe un umăr: Brătienii, Cantacuzinii…), cu abisul butaforic al ‘cursurilor de vară’, al seminariilor despre ‘politici publice’ tip ONG, al ‘şcolilor de politicieni’, şi cu experienţa politică reclamând în codul muncii retribuţii permanente, poziţii sociale etc.
       E un mandat. Poporul ţi-l remite, pentru un timp limitat. După care i-l acordă altuia şi eşti invitat să te retragi liniştit acasă.
       Politica e ‘meserie’, îndeletnicire calificată, profesionalism numai pentru cei care nu pot mărturisi fără să roşească o viziune elitară, piramidală asupra lumii, pentru care nu reprezentantul, ci baza care îl deleagă acolo e interschimbabilă. O scurtă interogaţie personală (De fapt, cine sunt? Doamne, ce cred cu adevărat?) în materie e vag necesară.

arrangement

Anunțuri

~ de soirs pe 31 Mai 2017.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s