~

       Politica nu e o meserie, e un mandat.
       Celor care te asurzesc cu profesia de politician, cu tradiţia ei, cu şefii politici din interbelic candidând din tată-n fiu şi predându-li-se cunoaştere (constând în ce anume, mister impenetrabil de la Platon încoace), cu ‘dinastiile’ politice (aparent se pronunţă cu o sclipire de admiraţie în ochi şi capul înclinat uşor pe un umăr), cu abisul ‘cursurilor de vară’, al seminariilor despre ‘politici publice’ tip ONG, al ‘şcolilor de politicieni’, şi cu experienţa politică reclamând în codul muncii retribuţii permanente, poziţii sociale etc.
       E un mandat. Poporul ţi-l remite, pentru un timp limitat. După care i-l acordă altuia şi eşti invitat să te retragi liniştit acasă.
       Politica e ‘meserie’, îndeletnicire calificată, profesionalism numai pentru cei care nu pot mărturisi fără să roşească o viziune elitară, piramidală asupra lumii, pentru care nu reprezentantul, ci baza care îl deleagă acolo e interschimbabilă. O scurtă interogaţie personală (De fapt cine sunt? ce cred?) în materie e vag necesară.

arrangement

Anunțuri

~ de soirs pe 31 Mai 2017.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s