~

        Maturitatea e acea perioadă când te întâlneşti cu moartea?… Mda, cei din jur se răresc, deci presupun că vorba are sens. Moartea exista şi în copilărie, dar n-o vedeai, nu aşa. Acum, ce ştii sigur e: cei din jur se vor estompa unul câte unul. Toţi cei din jurul tău şi al minunatei tale maturităţi. Ceea ce e straniu, pentru că n-o să-i mai întâlneşti. Fiindcă asta înseamnă sfârşitul cuiva: va să zică pe tipul ăla grozav n-o să-l mai întâlnesc niciodată pe stradă, nici peste un an, nici peste 3, nici peste 10 măcar. Iar asta e… Nu, senzaţia e că ideea morţii e imposibilă. De asimilat. Mai mult decât absurdă, imposibilă. Farsă totală.
        De câte ori pot, port haine negre. Nu e niciun statement ‘anarhist’ etc. Un fel de obişnuinţă necesară. Am uitat să ţinem doliu după lume. Dar chestia asta rămâne.
        Definiţia umbrei pentru Wikipedia: ‘O umbră este o zonă întunecată unde lumina provenind de la o sursă de lumină este blocată de un obiect opac’… Mi s-a părut poetic. Dacă eşti deschis, nu mai laşi umbră. Trebuie să fii dimpotrivă opac, să nu treacă prin tine lumina, pentru a lăsa o umbră.

Reclame

~ de soirs pe 5 iulie 2017.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s