~

       ● Sociologia s-a înşelat grav de 3-4 decenii, nu a reuşit să prevadă ce trăim, realitatea de azi în care un continent se revarsă pur şi simplu în altul (Africa-Asia, în Europa). Nu au întrevăzut-o, ba chiar au negat din toate puterile evidenţa. Fenomen – schimbare de popor, de civilizaţie – enorm, faţă de care toate celelalte apar azi ca derizorii. Complet ignorat. Disciplina, trădând publicul, a fost total anexată de putere.

       ● Mi se pare că ‘teoriile conspiraţiei’ sunt romanele poliţiste ale vremii, ultima urmă de interes real pe care publicul o mai poartă zonei ‘politice’. Dacă n-ar fi poveştile astea ar adormi chiar toată lumea.

       ● Mă gândesc la N. Cum a putut să nu-şi dea seama că într-o zi va cădea comunismul? Şi peste 200 de ani, cum credea el. Ar fi trebuit să scrie o carte, în ascuns, pentru această postistorie. În eventualitatea că se întâmplă improbabilul, dacă va mai exista ţara sau măcar limba română – sau de nu, dacă va avea cineva amabilitatea să vă traducă aceste cuvinte – iată ce voiam să vă spun, ce gândesc cu adevărat. O carte strict pentru urmaşi.
        Şi n-a scris-o nimeni. N-avem în ce testamente să căutăm, infamii nu ne-au lăsat nimic.

Reclame

~ de soirs pe 22 iunie 2018.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s