~

       ● Ştiu că cineva e real dacă are un dram de poezie. Dacă nu, e un înfierbântat oarecare.
        (90% din ce e azi producţie scrisă pe piaţă e ‘rant’, plângere emfatică şi minoră, trăieşti parazitându-ţi indignarea. Sper că americanii sunt mulţumiţi că au imprimat prin etos o societate de ţaţe. O să fie un plictis. Uliţe de sat pustii pe care obţii o cacofonie de lătraturi din toate curţile şi direcţiile, fără să fi făcut nimic şi aşteptând doar să treci.)
        Zilele trecute, doi inşi, bărbat şi femeie, între două vârste spre a treia. Vizibil nu se cunoşteau, îşi spuneau lucruri de la mese diferite, apropiind scaunele. Ceva cu religie şi cu dreptate, sub-banalităţi fioroase care m-au derutat. Dacă asta eşti, de ce să mai deschizi gura? Nebuni de legat dând sfaturi atente, ghicitori în stele vorbind despre ‘relaţii’, toată această lume care începe cu ‘Ei bine, în viaţă…’ şi crede că poate continua articulând ceva – m-a halucinat. Asta nu era posibil înainte, nimeni nu se apuca ‘în tren’, printre necunoscuţi, să pontifice. Păreau personaje dintr-un blockbuster. Câţi ani ne vor trebui să scoatem asta, sau s-o acoperim cu straturi noi de mimetism inedit, succesive.

       ● Asediat de ploi. Jubilez. Îmi plac oamenii care aleargă derutaţi în toate părţile să se adăpostească, cu mişcări dezordonate şi câteodată ridicând braţele spre cer a disperare. Vezi pe străzi numai Hamleţi.

       ● Ce obţii sigur, înaintând în vârstă: oamenii au aerul că se micşorează.

Reclame

~ de soirs pe 30 iunie 2018.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s