~

       ● În Welt am Sonntag, listă publicată de un ziarist cu toate atentatele islamiste comise în lume din 2001 încoace: 31.221 de atentate, cu 146.811 victime. Cam 20 de morţi pe zi, continuu, timp de 18 ani. Metropole occidentale ca ţinte principale – Madrid, Londra, Paris, Bruxelles, Barcelona etc. -, dar amploarea şi majoritatea victimelor sunt în Extremul Orient.
       Publicaţiile de extremă dreapta preiau.
       Libération, în contrapartidă, face o anchetă şi găseşte, bucuroasă: ceea ce a fost neglijat e că majoritatea victimelor sunt… musulmane. Traducere: n-au nimic cu Occidentul, fiţi liniştiţi, se omoară mai mult între ei, sunniţii cu şiiţii, totul e în regulă. Pe locul doi europeni şi americani, dar nu importă. Nu e nicio ofensivă a islamului pe undeva prin lume, tout va bien, Madame la Marquise.
       Trecem peste febrilitatea perversă de a scormoni după o justificare, în loc să îngheţi în faţa unei probleme date şi să o admiţi calm, pentru a-i putea căuta soluţia. Negaţionismul e printre cele mai bizare tentaţii psihologice, şi n-am văzut pe nimeni scutit de ea.
       Dar e ca şi cum ai spune: Hitler pare că omoară nişte oameni, dar sunt în majoritate cetăţeni germani şi unii chiar naturalizaţi creştini, totul e cam în regulă. Problema este exagerată germanofob de ziare de extremă stânga, care s-au bucurat suspect publicând cifrele.

       ● După texte căznite, un ultim, relativ perfect. Uşurare: G.L. n-a uitat să scrie.
       S-a răscumpărat în propriii ochi şi în ai celorlalţi. E tânăr, e comic şi e autentic ca o pereche de palme.

       ● E greu să ai o conversaţie serioasă cu o femeie, pentru că ţi se cere, în fond, să uiţi că are un vagin şi nişte sâni. Şi că cele două sunt chiar lângă tine. Şi precizarea e: ascultă, trebuie să fii mai interesat de probleme abstracte în tot timpul ăsta.

 

 

Reclame

~ de soirs pe 4 mai 2019.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s