~

       ● Vertijul simplificării. În mare, ar fi vorba că avem de ales între bine şi rău.
       De câte ori aud asta, sunt departe.

       ● O teză ar fi promiţătoare: Boala adjectivului în culturile mici.

       ● Americanii spun tot felul de bizarerii la limita antisemitismului, şi nimeni nu-i apără pe evrei, nimeni dintre liderii democraţi nu spune ceva. Naraţiunea ‘musulmană’ (anti-Israel, pro-ayatolahii delicaţi din Iran, imigraţionism isteric, ‘lagăre de concentrare’ la graniţe etc.) e aceeaşi cu agenda globalistă, cu care coincide până în detalii. Se impune treptat, pe aceleaşi avataruri ca în Europa. O mulţime de evrei, liberal-democraţi de o viaţă, sunt uimiţi de tendinţe şi spun că vor vota cu Trump sau cu un conservator oarecare.
       Zizek avea dreptate că D.T. e cel mai bun turnesol şi că alegerea lui va aduce la suprafaţă clivajele centrale, contradicţii şi clarificări ascunse sub preş decenii. Nu s-ar fi întâmplat, într-adevăr, cu un ins moale. Grobienii separă sanitar lucrurile, diluând din iluzia consensului.
       De peste Ocean, cele mai bizare lucruri. E drept că există sute de Americi în una, disparate, contradictorii, dar sunt câteva abisuri comune. E o societate marcată definitiv de show, de tapaj şi ostentaţie. O ţară-vitrină, fără ‘viaţă interioară’, fără gradul al doilea, fără o dimensiune ironică şi un rest psihologic întunecat, necunoscut. Ralierea elitelor la agenda globalistă e absurdă, ele au fost întotdeauna critice. Faptul că toţi murmură de decenii acelaşi refren, orice revistă deschizi, orice restaurant frecventezi, e chiar puţin stupefiant. Câţiva scriitori mari, construind contraplanuri reflexive, salvau, înainte, situaţia. Se întâmplă ceva suficient de inexplicabil.

 

 

Reclame

~ de soirs pe 6 iulie 2019.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s