pedofilie, efebofilie

        Anchetă în Le Monde despre… ‘tirania epilării’. Epifenomene oricât de neînsemnate vădesc tendinţa generală. Epilarea inghinală totală, de pildă, se potriveşte fantasmelor reprimat pedofile ale epocii. (Ar trebui să spun, efebofile: cei atraşi de parteneri efebi, adolescenţi, fete de 15-19.) Minorele sunt out of touch; deci un sex feminin trebuie să aibă o aparenţă lipsită de pilozitate, pentru a avea iluzia că posezi pubere debutante. Cel mai mic semn de pilozitate a pubisului întristează subit, inconştient: nu e o fată ci o femeie…
        Femeile care aleg un pubis neted înţeleg foarte bine ce se petrece, cărei fantasme îi răspund. N-avem niciun motiv să le credem imbecile. Ele au de obicei o atitudine ambivalentă: invocă fie resortul estetic şi igienic, fie cel practic (posibilitatea de a purta string-ul la plajă etc.) pentru a proteja fantasma efebofilă a partenerului. Cei doi se acoperă ideal unul pe celălalt; la nivel inconştient există o sudură perfectă.
        Mitterrand cobora în anii ’80 maturitatea legală de la 21 la 18 ani, dintr-o trăsătură de condei. Următorul tip care va face saltul de la 18 la 15 va produce în felul lui o revoluţie. Când vom înregistra pesemne sfârşitul junismului şi debutul fantasmelor gerontofile.